torsdag den 21. september 2017

6 bæredygtige brands, du skal kende

Bæredygtige brands, der går forrest
Vi kan uden tvivl blive enige om, at nyt tøj er lækkert. Men tøjproduktionen verden over er hvert år en stor belastning for både klima og miljø. Derfor er det en skøn tendens, at modebranchen de seneste år er begyndt at kæmpe for mere bæredygtighed. Vi har fundet 6 brands, der går forrest:

Aiayu – Lækker luksus
Aiayu laver både tøj, tilbehør og boligtekstiler i godt håndværk, og alle deres materialer er både naturlige og i høj kvalitet. Aiayu har derudover også besluttet sig for at forbedre arbejdsforholdene for deres medarbejdere og samtidig gøre produktionen mere etisk korrekt. I Indien har de også lavet et ”No Waste-program”, hvor de bruger rester af stof og striklinger fra produktionen til små ting som tasker, deres duge og rå tæpper. Læs mere om og shop Aiayu her.


Fonnesbech - Smuk bæredygtighed
Mærket Fonnesbech tager ansvar for, hvilke materialer de bruger, så alle deres smukke kreationer indeholder alt fra økologisk bomuld til mælkefibre og genbrugsplast.

Samtidig forsøger de at bekæmpe tøjspild og laver derfor deres tøj, så det kan styles på flere måder – for eksempel kan en frakke laves til en vest eller en kort jakke, så du får flere styles i én. Læs mere om og shop Fonnesbach her.

H&M - bæredygtighed på budget
Bæredygtighed behøver ikke at være dyrt. Highstreetmærket H&M gør meget for at integrere netop bæredygtighed i deres brand.

For det første laver de kollektionen ”Conscious Exclusive” én gang om året, som ofte bliver revet ned fra hylderne. Derudover er mange af H&M’s varer lavet af økologisk bomuld - hvis du går på jagt i butikkerne for at finde det, skal du bare kigge efter et grønt hangtag ved prismærket.

Samtidig opfordrer modegiganten alle deres kunder til at aflevere deres brugte tøj hos dem, hvor kunderne i bytte får en voucher, der giver 15% rabat på næste køb. I dag er 26 procent af modegigantens samlede sortiment lavet af bæredygtige materialer såsom økologisk og genbrugt bomuld, genbrugt polyester eller nye innovative materialer. H&M’s mål er, at al bomuld i deres tøj skal komme fra bæredygtige kilder i 2020. Læs mere om og shop H&M her.

Filippa K - En guidende hånd
Filippa K’s går ind for så meget bæredygtighed som overhovedet muligt: Blandt andet laver de for eksempel tøj i 100% genbrugeligt materiale eller i økologisk bomuld, og så giver de deres kunder tips og tricks til, hvordan de gør deres egen garderobe mere bæredygtig. De har endda udviklet to økologiske pleje- og vaskeprodukter, som er udviklet udelukkende med henblik på at tøj til at holde længere i garderoben og samtidig skåne huden for unødvendige tilsætningsstoffer. Læs mere om og shop Filippa K her.

Mads Nørgaard - Langvarige striber
Måske du ejer en klassisk stribet #101 bluse fra Mads Nørgaard, som du har haft i skabet i en evighed?

Mads Nørgaard fokuserer nemlig på at skabe tøj, som ikke er trendbaseret, men som kan holde i garderoben i mange år. Derudover prøver de at gøre CSR-politikken (Corporate Social Responsibility) enkel: De har rykket deres produktion tæt på Danmark, og det giver lavere transportomkostninger og dermed mindre belastning på klima og miljø. Læs mere om og shop Mads Nørgaard her.

Pieszak - Denimkærlighed
Som de første i Danmark, har mærket Pieszak fremstillet bæredygtige jeans, der er certificeret med svanemærket.  Det betyder, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende i sin kategori, og det er noget, der er værd at bemærke, for netop denim er blandt de helt store syndere i miljøregnskabet. Læs mere om og shop Pieszak her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar